Jul 30, 2020

De voordelen van Dynaplus-schroeven

Het aanbod van Toolstation breidt alsmaar uit. Zo kunnen we een zo totaal mogelijk aanbod aan jou als vakman leveren. Daarom is kort geleden het oer-Hollandse merk Dynaplus toegevoegd. Dynaplus wordt sinds 2005 in eigen land door familiebedrijf Hoenderdaal ontwikkeld voor de professionele markt. Hoenderdaal heeft meer dan 50 jaar ervaring en heeft een breed aanbod aan bevestigingsmaterialen. Om meer over Dynaplus te weten te komen hebben we enkele voordelen van het merk hieronder uitgelicht.

 

Tekst gaat verder onder het filmpje


Vernieuwend

Een schroef met een schroefdraad over een gedeelte van de schacht wordt een deeldraadschroef genoemd. Een deeDoordat Dynaplus een jong merk is wordt er volop gewerkt aan het verbeteren van duurzame schroeven en wordt het aanbod alsmaar uitgebreid. De ontwikkeling die in 2014 werd ingezet zorgt ervoor dat er op dit moment gebruik gemaakt kan worden van de derde generatie Dynaplus schroeven. Een voorbeeld van het door ontwikkelen is de eigen type borende punt; de cross-section. Deze punt voorkomt dat het hout bij het indraaien splijt.


Snel

Eerder hebben we al uitgebreid stilgestaan bij de anatomie van de schroefdraad en het voordeel daarvan. De schroeven van Dynaplus zijn voorzien van een perfect gevormde punt die met zeer lage indraaiweerstand sneller indraaien dan gewone spaanplaatschroeven. Met de extra grove spoed ben je tot wel 50% sneller klaar met het indraaien van de schroef en houd je tijd over voor andere zaken.


Sterk

Vaak worden roest-vaststalen schroeven gemaakt van RVS. Omdat RVS een zachte staalsoort is zorgt dit ervoor dat deze schroeven lastiger in te draaien zijn en eerder afbreken. De buitenschroeven van Dynaplus zijn gemaakt van gehard carbonstaal en voorzien van Anti-Roest-coating, wat ze twee keer zo sterk maakt als RVS-schroeven.


Flexibel

Niet alleen bij het gebruik van de schroef maar ook naderhand moet de schroef niet alleen sterk, maar ook flexibel zijn. De schroef moet namelijk het werken van het hout op kunnen vangen. Door een uitgekiend hardingsproces zijn de schroeven heel buigzaam. Het afbreken van de schroef wordt hiermee tot de minimum beperkt.


Licht indraaien

De aangepaste schroefdraad zorgt er bovendien voor dat de schroef superlicht indraait. Ook zijn alle schroeven voorzien van een flinterdun laagje transparant smeermiddel. Zo houd jij of je accu meer energie over en is de klus sneller geklaard!


Benieuwd naar de producten van Dynaplus? Bekijk hier het overzicht.