Jul 29, 2019

Het voordeel van productbeoordelingen

Wie kan beter beoordelen of een product wel voldoet aan de verwachtingen dan de klant zelf? Dit is precies de reden waarom Toolstation haar klanten vraagt om producten te beoordelen. Beoordelingen van andere klanten worden namelijk steeds meer gebruikt als indicator om de verwachte kwaliteit van het product te bepalen. Ook worden beoordelingen van andere klanten gezien als meer betrouwbaar gezien dan verkopers die alleen hun eigen producten aanbevelen. 

Naast dat beoordelingen, ook wel reviews genoemd, andere klanten helpen om een keuze te maken, zijn beoordelingen ook voor onze inkopers van belang. Geven veel klanten de feedback dat een product niet werkt of niet voldoet aan hun verwachtingen dan kunnen onze inkopers overwegen om het product uit het assortiment te halen. Ook kunnen de inkopers productomschrijvingen wijzigen als zij zien dat het product op de verkeerde manier gebruikt wordt. Op deze manier kunnen wij als Toolstation ervoor zorgen dat onze klanten weten wat ze kunnen verwachten van hun aankoop en kunnen wij de juiste kwaliteit producten leveren aan de klant. 

Voorbeeld van een productbeoordeling

Alle productbeoordelingen die je bij Toolstation op de website vindt bestaan uit vijf verschillende aspecten. De klant kan zijn algemene indruk van het product geven en daarnaast het product beoordelen op prestaties, prijs-kwaliteitverhouding, producteigenschappen en betrouwbaarheid. Op ieder punt zijn maximaal 5 sterren te scoren. De gemiddelden van de algemene product indruk is de score die wij aan onze klanten laten zien wanneer zij door de zoekresultaten heen scrollen. Klik je vervolgens verder naar de productpagina dan kun je onder de productomschrijving en technische specificaties de productbeoordelingen terugvinden.

Overweeg jij om een nieuw product te kopen, maar twijfel je nog tussen meerdere types of merken? Lees dan vooral voorafgaand aan de koop de productbeoordeling op onze website.

Formulier om een productbeoordeling te geven