Jan 31, 2022

Houd je accu in topconditie

Zonder accu komt jouw draadloze elektrische gereedschap niet heel ver. Daarom is het belangrijk om jouw accu(‘s) in topconditie te houden. Hieronder vind je een aantal praktische tips die je daarbij kunnen helpen.


Van start met een nieuwe accu

Natuurlijk wil je direct aan de slag met een nieuwe accu, maar lees altijd eerst de meegeleverde handleiding. Hier staan tips in voor de specifieke accu. Daarnaast is het aan te raden om de accu de 1e keer volledig op te laden. De daaropvolgende keren is het verstandig om de accu een aantal keer volledig te ontladen en op te laden.

De basics voor een lange levensduur

Laat de machine het werk doen. Het onnodig druk uitoefenen op de machine en accu verkort de levensduur. Je zal merken dat de accu warmer wordt, wat nadelig is voor de prestaties. Wissel tussentijds van accu om hem af te laten koelen.

Voorkom ook het contact met water of ander vocht. Daar zijn je accu en oplader niet voor gemaakt! Gelukkig is het bij veel accu-modellen zo dat de gevoelige delen beschermd zijn zodra de accu gekoppeld is aan jouw power tool.

Gebruik je de accu regelmatig?
    Tip 1: Laat je accu afkoelen voordat je deze in de lader plaatst
    Tip 2: Haal de accu uit de lader zodra de accu opgeladen is
    Tip 3: Laad de accu op bij een temperatuur tussen de 10° en 40°C
    Tip 4: Pauze? Leg je accu aan de lader, dan kan je na je pauze met een volle accu verder
Gebruik je de accu af en toe?
    Tip 1: Zorg dat de accu niet leeg weggelegd wordt
    Tip 2: Laad de accu eens in de 6 maanden op
    Tip 3: Bewaar de accu bij een temperatuur tussen de 10° en 40°C
Uitgeput?

Is er ondanks jouw goede zorgen geen klus meer te klaren met jouw accu? Lever deze dan in bij het klein chemisch afval of lever de accu in bij een van de Toolstation vestigingen. Daar vind je ook een nieuw of extra model voor je volgende klus.

Heb jij al aardig wat accu’s in jouw kluscarriëre versleten en heb je nog een geniale accutip? Deel deze door @toolstation_nl te taggen op Instagram.