Jun 24, 2020

Toolstation investeert in ‘power’

BLEISWIJK- Het distributiecentrum van Toolstation in Bleiswijk heeft het 10.656 m² dak voorzien van zonnepanelen. Door dit project gaat Toolstation 37% van de gehele organisatie voorzien van eigen opgewekte stroom. Dit is per jaar gelijk aan 100% groene stroom voor het hoofdkantoor, magazijn en 6 (van de 57) vestigingen.


In samenwerking met pandeigenaar WDP, die meerdere panden en projecten heeft in het Prismapark in Bleiswijk, is het project na 4 maanden bouwen recentelijk afgerond. Het distributiecentrum van Toolstation is opgeleverd in september 2018, en huisvest het hoofdkantoor en magazijn voor zowel de webshop als alle vestigingen. De opbrengst van de zonnepanelen per jaar is gemeten op 573 MwH per jaar, dit is 37% van het gehele verbruik van de organisatie. Dit is omgerekend een 100% stroomvoorziening voor het gehele distributiecentrum en daarnaast nog 6 vestigingen. In totaal telt de snelgroeiende bouwmarkt er 57 in Nederland en wil het netwerk de komende tijd nog verder uitbreiden.

Dit eerste initiatief om de organisatie te verduurzamen wordt momenteel verder uitgebreid met een test project in de Toolstation vestiging in Wateringen. Ook hier zijn zonnepanelen geïnstalleerd om te zien wat de opbrengsten kunnen zijn. Het is de ambitie van Toolstation om in de toekomst alle vestigingen in Nederland te kunnen voorzien van duurzame energie. 


Als één van de snelstgroeiende leveranciers van gereedschappen, accessoires en bouwproducten, komt Toolstation steeds dichter bij zijn klanten. Het bedrijf heeft naast de website inmiddels meer dan 50 vestigingen in Nederland. Het assortiment en de service van Toolstation is primair gericht op zzp’ers en bouwbedrijven. In de vestigingen liggen alle 12.000 producten op voorraad. Hier wordt de klant snel door een medewerker geholpen of kan er nog even door de catalogus gebladerd worden.