Groepenkasten

Met de groepenkasten van Toolstation ben je verzekerd van een veilige energieverdeling over al je installaties en apparatuur. En zijn diverse typen beschikbaar, met verschillende aansluitingen. In ons assortiment vind je normale en uitbreiding groepenkasten. Ze komen in de merken ABB, Attema en Kopp. Onze producten zijn altijd van de hoogste kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. In deze categorie worden hoge eisen aan de producten gesteld. Daarom is het goed om het een en ander te weten of groepenkasten, zodat deze veiligheid altijd gewaarborgd wordt. Lees verder en bekijk ons online assortiment.

Veilige groepenkasten

Een groepenkast is een regelaar en verdeler van elektriciteit over alle huishoudelijke apparaten. Ze komen in de 1-fase variant en 3-fase variant. Voor de aanschaf van een groepenkast is het belangrijk te weten welke fase je nodig hebt. In de type 1-fase worden tweepolige aardlekschakelaars en hoofdschakelaars geplaatst. Dit is te herkennen aan de twee modules, wat gelijk staat aan 36mm. Hij wordt aangesloten in huizen en panden met 1-fase aansluitingen. De 3-fase groepenkast heeft, net als de 1-fase, tweepolige aardlekschakelaars. Het verschil zit in de hoofdschakelaar, die vierpolig is. Hij heeft een breedte van 72mm, bestaande uit 4 modules per component. Hierbij is het ook mogelijk een krachtaansluiting toe te voegen. Een krachtgroep is bij 1-fase groepenkasten niet mogelijk. Ieder product heeft een verschillend aantal groepen ter beschikking, afhankelijk van de onverdeelde stopcontacten en lichtpunten. Per aardschakelaar van een groepenkast kunnen maximaal 4 groepen worden aangesloten. De groepenkasten van Toolstation komen in verschillende soorten en maten. De Kopp groepenkast met 4 modules is bijvoorbeeld een geschikt product voor in de schuur of andere vochtige ruimtes. Deze is namelijk voorzien van de IP65 norm, een bescherming tegen waterstralen. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook de ABB groepenkast, met twee lichtgroepen en aardschakelaars en een hoofschakelaar. Het ene product is bestemd als basisverdeler, de ander ter uitbreiding, allemaal bij Toolstation verkrijgbaar.

Gratis bezorging vanaf €20

De producten worden altijd zo snel mogelijk geleverd, tegen de laagste prijs. Vanaf €20 zijn de bezorgkosten gelijk aan nul. Je kunt de producten online bestellen en deze vervolgens laten bezorgen of ophalen in een van onze vestigingen.