Freesmachines

Met een freesmachine verspaan je snel een vorm of profiel uit een materiaal. Doordat enkel de frees draait, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een draaibank waarbij het hele werkstuk draait, maak je zonder al te veel moeite ingewikkelde vormen. Hierdoor creëer je met de machine onder andere eilanden, sleuven, kottergaten, profielranden en kamers in het materiaal. Je koopt freesmachines voor verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld een freesmachine voor hout, staal, kunststof of aluminium. Let daarnaast op het type frees dat de machine heeft. Elke klus heeft een eigen frees nodig. Het uitzoeken van de ideale freesmachine is daardoor een belangrijke klus.

Diverse soorten en topmerken: van bovenfrees tot houtfreesmachine


Bij Toolstation vind je geschikte freesmachines voor jouw klus. In ons assortiment vind je freesmachines van verschillende voltages, wattages, types en merken. Populaire merken zijn onder andere Bosch, DeWALT, Festool en Makita. Naast de verschillende merken vind je in ons assortiment verschillende soorten freesmachines. Het verschil zit hem met name in het type frees en het materiaal waarvoor deze geschikt is. De precieze eigenschappen verschillen per freesmachine én merk. Een houtfreesmachine beschikt bijvoorbeeld over een hout frees die speciaal is ontworpen om hout te bewerken.

Welke klus klaar jij met je nieuwe freesmachine?


Voordat je een freesmachine koopt is het belangrijk om te weten voor welke klus je hem nodig hebt. Zo is de bovenfrees de meest gebruikte freesmachine, omdat je er nauwkeurig mee werkt en verschillende vormen mee freest. Een lamellen freesmachine beschikt over een fijne hout frees. Je maakt hierdoor eenvoudig houtverbindingen. Een muurfrees gebruik je onder andere om leidingen en draden weg te werken in de muur. De kantenfrees is bedoeld om randen, groeven en sculpturen mee te frezen. Tot slot bestaat er een multifrees, waarmee je diverse klussen klaart.

Freesmachine kopen bij Toolstation


Heb je een freesmachine gevonden die voldoet aan jouw wensen? Plaats je bestelling direct als je alles in huis hebt om de klus te gaan klaren. Wij bezorgen snel en bieden daarnaast een handige Click & Collect service. Hiermee kun je de freesmachine binnen tien minuten ophalen in een van onze vestigingen. Ideaal als je gelijk aan de slag wil met jouw nieuwe freesmachine. Mocht je een vraag hebben over de machine of een persoonlijk advies willen, kom dan gerust langs. We zijn je graag van dienst in een van onze winkels.
Sorteren