Hang- & Sluitwerk

Met het juiste hang- en sluitwerk houd je inbrekers buiten de deur en kan je je huis afsluiten op een veilige manier. Let bij het kopen van hang- en sluitwerk op de volgende factoren:

Allereerst is het belangrijk dat je let op de beveiliging van het beslag. Sommige veiligheidscilinders hebben bijvoorbeeld het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Woningen met veiligheidscilinders met dit keurmerk lopen minder risico op een geslaagde inbraak.

Verder is het belangrijk om goed op de afmetingen van het product te letten. Zorg ervoor dat je nauwkeurig het raam of de deur meet die je wilt voorzien van hang- en sluitwerk. Let ook op het materiaal waar je het in moet bevestigen. Voor hout heb je andere materialen nodig dan voor metaal. Kijk dus goed wat je precies nodig hebt voor de juiste bevestiging.

Belang van afstandsbusjes voor beveiliging


Loop zo min mogelijk risico op inbraken door het plaatsen van afstandsbusjes tussen de kozijnen. Dit zijn metalen ringen die je tussen de deur en het kozijn plaatst. De opening die daardoor ontstaat, maakt het moeilijker voor inbrekers om binnen te komen.

Installatie en afstelling van deurdrangers


Deurdrangers brengen een aantal voordelen met zich mee:

• Helpt om deuren automatisch te sluiten en tocht door het huis te voorkomen.
• Voorkomt dat deuren onverwachts dichtslaan en schade veroorzaken.

Houd rekening met het gewicht van de deur en stel de sluitsnelheid goed af. Zwaardere deuren hebben bijvoorbeeld een krachtigere deurdranger nodig om goed te sluiten. De snelheid van de sluiting van de deur pas je aan door de deurdranger met de schroef af te stellen. Dit is handig als de deur langzaam moet sluiten, bijvoorbeeld als er kinderen of huisdieren zijn die anders bekneld kunnen raken tussen de deur en deurpost.

Het juiste raambeslag voor jouw project


Houd er bij het kopen van raambeslag rekening mee of je een draairaam, schuifraam of kiepraam hebt. Let ook op de afmetingen van het raam en of het raambeslag qua stijl past bij de rest van je huis. Behalve hang- en sluitwerk voor de ramen kun je hier ook hang- en sluitwerk voor de poort vinden, in verschillende kleuren zoals zwart of zilverkleurig. Kies voor Click & Collect of laat je bestelling bezorgen.