COAX aansluiting

Ben je op zoek naar een goede coax kabel voor de CAI aansluiting? Coaxkabels met twee polen en onderdelen voor de aansluiting van je radio en televisie koop je bij Toolstation. Er zijn verschillende typen coaxkabels. Het grootste verschil is de dikte van de kern. Deze moet dik genoeg zijn om het signaal van televisie, internet en telefoon goed te kunnen uitzenden. Welke coax verbinding je nodig hebt, hangt ook af van het aantal apparaten dat je wilt aansluiten. Met een splitter kun je meerdere televisies aansluiten.

Coax aansluiten


Een coax kabel aansluiten op een televisie is geen al te ingewikkelde klus. Het belangrijkste hierbij is dat je de juiste coax kabel gebruikt. De aansluiting bevindt zich meestal aan de achterkant van de televisie. Hierin past alleen de mannelijke IEC connector. Wil je de televisie verbinden met de vaste wandcontactdoos, dan heb je een vrouwelijke IEC connector nodig. De coax kabel heeft dan aan de ene kant een vrouwelijke en aan de andere kant een mannelijke IEC connector. Gebruik je een decoder, dan plaats je de vrouwelijke connector in de wandcontactdoos. De mannelijke connector past in de decoder.

Coax kabel aansluiten op meerdere apparaten


Heb je meerdere televisies in huis, dan kun je deze verbinden met een zogenaamde coax IEC splitter. Deze splitter verdeelt het signaal tussen twee televisies. Let er wel op dat elke splitter het signaal iets verzwakt. Wil je meer televisies aansluiten, dan is alleen een splitter niet voldoende en gaat de kwaliteit van het beeld en geluid hard achteruit. Met een signaalversterker los je dat probleem op en kun je tot maximaal vijf televisies aansluiten. In dat geval gebruik je geen IEC splitter, maar een F splitter. Een IEC splitter is meer geschikt voor een gemiddeld thuisnetwerk en een F splitter voor grote netwerken.

Coax kabel 10 meter en meer


Hoe lang mag een coax kabel zijn? In het algemeen geldt dat de coax kabel voor een televisie die rechtstreeks op de aansluitdoos is aangesloten niet langer is dan 10 meter. Per 5 meter coax kabel heb je namelijk al een verlies van 1dB. En elke 3dB geeft al een halvering van het signaal, waardoor je beeld- en geluidkwaliteit té slecht worden. Is de afstand tussen televisie en aansluitdoos groter dan 10 meter, dan heb je een versterker nodig. Gebruik je een splitter om het signaal te verdelen tussen twee televisies, dan mag de kabel maximaal 5 meter zijn om kwaliteitsverlies te voorkomen.
Sorteren
Kopp Kopp Kopp combikabel coax/UTP voor KPN & ZIGGO 20m 14700 van Toolstation
( 1 )
Coax stekker haaks Male - 73008 - van Toolstation
( 1 )
Coax F-koppelstuk Female-female - 89617 - van Toolstation
( 7 )
€ 1,14
excl. btw € 0,94
2 Stuks

Coax stekker haaks Female - 64123 - van Toolstation
( 3 )
Coax kabelverbinder 6,5mm - 32170 - van Toolstation
( 16 )
€ 3,26
excl. btw € 2,69

Coax stekker haaks KabelKeur Female - 35804 - van Toolstation
( 19 )
€ 10,45
excl. btw € 8,64

• Behuizing: gietmetaal

Coax F-splitter 2 weg  - 51778 - van Toolstation
( 1 )
Coax stekker haaks KabelKeur Male - 55932 - van Toolstation
( 18 )
€ 9,83
excl. btw € 8,12

• Behuizing: gietmetaal

F-wartel KabelKeur 7,0mm - 31863 - van Toolstation
( 5 )
€ 4,86
excl. btw € 4,02
2 Stuks

Kabelverslinder 20mm 2m - 54404 - van Toolstation
( 10 )
54404 Kabelverslinder 20mm 2m
€ 7,68
excl. btw € 6,35