Schuurpapier

Schuurpapier nodig? Bij Toolstation vind je het juiste schuurpapier voor jouw klus. Meestal wordt schuurpapier gebruikt om de ondergrond voor te bereiden op lakken of verven. Daarnaast wordt schuurpapier ingezet om gezaagd hout mooi af te werken. Het assortiment bij Toolstation bestaat uit schuurpapier voor schuurmachines en ook uit schuurpapier om mee met de hand te schuren. Het schuurpapier is verkrijgbaar in diverse korrelgroottes en is verkrijgbaar van verschillende merken. Bij deze merken kun je denken aan Bosch, DeWALT, Einhell, Festool en Flexofit.

Keuze uit verschillende korrelgroottes

Schuurpapier bestaat uit een stuk papier waar slijpmateriaal overheen is aangebracht. De korrelgrootte van het schuurpapier varieert van 40 tot schuurpapier korrel 2000. 40 is een grove korrel en schuurpapier korrel 2000 is een zeer fijne korrelgrootte. Voor het verwijderen van oude verflagen en/of roest wordt meestal een grove korrel gebruikt van 60 tot 80. Voor het opschuren van nieuwe verflagen wordt vaak een zeer fijne korrel gebruikt, zoals korrelgrootte 320. Gebruik voor het beste resultaat een schuurmachine. Schuurmachines verrichten het schuurwerk efficiënt en het gaat bovendien een stuk sneller. Wanneer je moet schuren op moeilijk bereikbare plaatsen kun je het beste met de hand schuren.

Voorbereidingen als je gaat schuren

Bij vrijwel alle klussen zijn voorbereidende werkzaamheden nodig, óók als je gaat schuren. Na het bepalen van de schuurpapier korrel kun je de te schuren ondergrond gaan schoonmaken en ontvetten. Sla het reinigen en ontvetten niet over, omdat je anders het risico loopt om aanwezig vuil in de ondergrond te schuren. Vul eventuele oneffenheden op met een vulmiddel dat daarvoor geschikt is. Laat het vulmiddel drogen zoals aangegeven op de verpakking en schuur vervolgens met het schuurpapier heen en weer. Maak rechte bewegingen en voer gelijkmatige druk uit. Probeer zoveel mogelijk met de houtnerf mee te schuren.

Schuurpapier kopen bij Toolstation

Schuurpapier kopen gaat eenvoudig en snel bij Toolstation. We laten bestellingen van 20 euro of meer gratis bij je thuisbezorgen. Kom je niet aan een bedrag van 20 euro? Bestel dan ook meteen al je andere benodigdheden voor het schuren, zoals vulmiddel en ontvettingsmiddel. Liever meteen je schuurpapier ophalen, zodat je direct verder kunt met je klus? Kom dan langs bij een vestiging bij jou in de buurt.