Hamers

Hamer nodig? Bij Toolstation verkopen we de juiste hamer voor jouw klus. Met een hamer kun je slaan of kloppen en verder lijkt het gereedschap vrij eenvoudig. Maar als je kijkt op deze pagina van Toolstation zie je dat er zeker diversiteit is in het aanbod van hamers. Vooral als het gaat om het gedeelte waarmee je slaat, ook wel de hamerkop genoemd, zijn er veel verschillen. Deze verschillen zitten in de grootte, de vorm en het materiaal van de hamerkop. Bij de steel van de hamer zit het verschil vooral in de lengte.

Diverse soorten en merken hamers

Bij Toolstation koop je diverse soorten hamers van verschillende merken, zoals Rubi, Melkmeisje, Roughneck, Olympia en Bahco. Met een grote hamer met een lange steel sla je extra krachtig. Als je werkt met materiaal dat gemakkelijk splintert of breekt kun je beter een hamer met een kortere steel gebruiken. Hamers met een stalen steel hebben meestal een handvat van rubber. Dat biedt meer grip tijdens de slaande beweging. Met een klauwhamer kun je zowel timmeren als spijkers uit hout trekken. De klauw wordt ook gebruikt om materialen van elkaar te scheiden. Leg bij het uittrekken van spijkers met deze combi hamer altijd iets onder de spijkerkop, zodat het hout geen beschadigingen krijgt.

Welke hamer voor je klus gebruiken

Met een hamer met een houten steel geef je een andere slag dan met een hamer met een stalen steel. Voor kleine spijkertjes kun je het beste een normale hamer met een houten steel kiezen. Deze hamers worden ook wel bankhamers genoemd. Bankhamers zijn verkrijgbaar met een vlakke of met een bolle kop. De bankhamers met een bolle kop zijn geschikt voor het bewerken van constructies van plaatmateriaal. Bankhamers met een vlakke kop zijn geschikt voor het slaan van kleine spijkertjes. Echte vaklui kiezen vaak voor een hamer met een stalen steel. Met deze hamers kun je meer kracht zetten tijdens het slaan. Dit soort hamers zijn bovendien sterker dan houten hamers en gaan daardoor minder snel kapot.

Hamer kopen? Kom langs of bestel online bij Toolstation

Ferme slag uitoefenen? Zorg er dan eerst voor dat je een geschikte hamer hebt gekocht bij Toolstation. Bestel je hamer online en we laten je bestelling vanaf 20 euro al gratis bij je thuisbezorgen. Heb je nu direct een stevige hamer nodig? Haal je gereedschap dan op bij een vestiging bij jou in de buurt.
Bahco Bahco Bahco bankhamer 200g - 80545 - van Toolstation ( 10 )
Bahco Bahco Bahco bankhamer 300g - 81627 - van Toolstation ( 10 )
Bahco Bahco Bahco bankhamer 500g - 43531 - van Toolstation ( 10 )
Bahco Bahco Bahco 529 Ergo klauwhamer 565g - 53957 - van Toolstation ( 11 )
Bahco Bahco Bahco 529 Ergo klauwhamer 450g - 22525 - van Toolstation ( 11 )