Lasers

Lasers kun je gebruiken voor verschillende soorten klussen. Wil je bijvoorbeeld de exacte afstand weten tussen twee punten? Gebruik dan een laser afstandsmeter. Toolstation heeft ook allerlei soorten lasers voor klussen op de bouwplaats.

Punt-, lijn- & rotatielasers

Zo heb je de keuze tussen een puntlaser, een lijnlaser of een kruislijnlaser. Het verschil tussen deze lasers zit hem in het aantal lasers dat ze projecteren. Een punt laser heeft een enkele laser die geprojecteerd wordt. Daardoor kun je bijvoorbeeld een rechte lijn trekken vanuit één punt. Een lijnlaser daarentegen heeft twee lijnen. Deze projecteren naar voren en naar achteren, of horizontaal en verticaal. Een kruislijnlaser heeft altijd op zijn minst twee lijnen. Deze wordt vaak gebruikt om gemakkelijk stopcontacten aan te kunnen leggen. Voor het plaatsen van tussenmuren is de kruislijnlaser niet geschikt. Hier kun je bijvoorbeeld een puntlaser voor gebruiken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van lasers?

De kleur van de laser kan belangrijk zijn voor jouw klus. De groene laser kun je het beste gebruiken voor buiten, omdat deze beter zichtbaar is voor het menselijk oog. Groene lasers zijn zichtbaar tot ongeveer 35 meter. Werk je alleen binnenshuis met een kruislijnlaser, dan voldoet een rode laser prima. Het enige echte verschil tussen de groene en rode lasers zit in de zichtbaarheid. Rode lasers zijn goed zichtbaar tot ongeveer 20 meter. Verder is het belangrijk om te kijken of een laser zelfnivellerend is. Deze functie zorgt ervoor dat een kruislijnlaser zichzelf waterpas zet op het oppervlak. Als de ondergrond niet waterpas is, dan kan de laser zichzelf corrigeren tot een maximale hoek van -4 en 4 graden.

Lasers bestellen bij Toolstation

Lasers bestel je eenvoudig in onze webshop. Wij zorgen ervoor dat ze zo snel mogelijk bij je thuis worden bezorgd. Wil je snel weer verder met je klus? Bestel je product online en haal het op in één van onze ruim 100 vestigingen. Zo is er altijd een winkel bij jou in de buurt. Ook handig, haal je product met Click & Collect al na 10 minuten op bij de balie van een vestiging.
Laserliner Laserliner Laserliner PocketPlane-laser 3G 360° Groen - 77481 - van Toolstation
-€15
( 3 )
Laserliner Laserliner Laserliner flexi-meetlat Rood - 11451 - van Toolstation
( 1 )