Meetgereedschap

Goed meetgereedschap is noodzakelijk voor iedere vakman en professionele klusser. Door goed te meten, kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan en verspil je geen onnodige materialen. Bovendien ben je sneller klaar met je klus als je vooraf goed gemeten hebt, omdat je geen aanpassingen hoeft te doen aan de afmetingen van je materialen.

Diverse soorten en merken: van hoekmeters tot blok- en winkelhaken

Bij Toolstation vindt je diverse soorten gereedschap om mee te meten: Al dit meetgereedschap is afkomstig van verschillende merken, zoals Stanley, Milwaukee en Hultafors. Rolmaten, meetlinten, een hoekmeter, winkelhaak, waterpassen en blokhaken zijn meetgereedschappen die regelmatig gebruikt worden bij uiteenlopende klussen.

Digitale afstandsmeters

Digitale afstandsmeters worden vaker ingezet door gevorderde klussers en echte vaklui. Een digitale afstandsmeter is de vervanger van een duimstok of rolmaat en geeft door middel van een laser een nauwkeurige meting van het te berekenen oppervlak. Digitale afstandsmeters zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Meestal geven de duurdere varianten een nauwkeurigere meting aan dan de goedkopere modellen. Bovendien hebben de digitale afstandsmeter uit een hoger prijssegment een groter meetbereik.

Dit heb je nog meer nodig voor een correcte opmeting

Naast het juiste meetgereedschap heb je ook aftekengereedschap nodig tijdens het meten. Gebruik voor het aftekenen het liefst potlood of krijt. Viltstift of pen is meestal lastig van het materiaal te verwijderen en is daarom een minder goede keuze. Neem rustig de tijd om goed te meten en houd er ook pen en papier bij voor eventuele aantekeningen. Zo voorkom je dat je fouten maakt tijdens een meting.

Bestel meetgereedschap online of kom langs

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het belangrijk om te investeren in goed meetgereedschap. Bestel het meetgereedschap online in onze webshop en profiteer van gratis verzending bij een bestelling boven de 20 euro. Wil je nu direct passend meetgereedschap voor jouw klus in huis halen? Bestel dan je tools online en kom langs bij een van onze vestigingen bij jou in de buurt, waar je bestelling al na 10 minuten voor je klaarligt, klaar voor gebruik.