Raapborden

Raapborden zijn onmisbare gereedschappen voor stukadoors en iedereen die met pleisterwerk bezig is. Ze helpen bij het glad maken van oppervlakken en zorgen voor een perfecte afwerking van muren en plafonds. Of je nu een ervaren professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, het kiezen van het juiste raapbord maakt je werk gemakkelijker.

Materiaal van het raapbord


Raapborden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder kunststof en aluminium. Kunststof raapborden zijn licht van gewicht en gemakkelijk hanteerbaar, ideaal voor snelle klussen en minder intensief gebruik. Aluminium raapborden zijn daarentegen duurzamer en bieden een lange levensduur, wat ze geschikt maakt voor professioneel gebruik op grotere projecten.

De grootte en vorm van het raapbord moeten aansluiten bij het type werk dat je uitvoert. Grotere borden zijn handig voor het snel bedekken van grote oppervlakken, terwijl kleinere borden meer precisie bieden voor gedetailleerd werk. Sommige borden hebben afgeronde hoeken om het aanbrengen van pleister in hoeken te vergemakkelijken.

Waar worden raapborden in gebruikt?


Raapborden worden gebruikt in de bouw en renovatie voor het stucen van muren en plafonds. Ze worden gebruikt bij het maken van een gladde, afgewerkte oppervlakte die klaar is voor schilderen of behangen. Daarnaast zijn ze ook handig voor decoratief pleisterwerk.

Bestel nu eenvoudig en snel je raapborden bij Toolstation


Toolstation wil je graag snel verder helpen met je klus. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment van meer dan 15.000 gereedschappen en materialen die direct beschikbaar zijn. Met onze Click & Collect service kun je je raapborden al na 10 minuten ophalen in een van onze 100+ winkels! Winkelen wordt bij ons nog leuker met onze PRO-kaart en de Toolstation app! Spaar nu voor kortingen en krijg nog veel meer service zoals je van ons gewend bent.
Sorteren