Raspen

Goed gereedschap is belangrijk voor iedere professional of enthousiaste doe-het-zelver die zijn werk naar een hoger niveau wil tillen. Raspen komen voor iedere klusser wel een keer van pas. Ze zijn belangrijk voor verschillende klussen, van houtbewerking tot het fijnslijpen van metaal. Bij Toolstation begrijpen we het belang van kwaliteit en keuze. Daarom bieden we verschillende raspen van topmerken zoals Bahco en Roughneck, inclusief halfronde raspen, ook wel kabinetraspen genoemd.

Het kiezen van de juiste rasp


Kijk bij het selecteren van een rasp naar welk type materiaal je zult bewerken en wat het gewenste resultaat is. Houtraspen zijn ideaal voor het vormgeven en gladmaken van hout, terwijl een kabinetrasp, ook bekend als een halfronde rasp, bijzonder veelzijdig is en gebruikt kan worden voor zowel vlakke als gebogen oppervlakken.

Ook is het goed om te kijken naar de tanden (schaven) en vorm van de rasp. De afwerking van je werk hangt af van het aantal tanden per vierkante centimeter. Een rasp met meer tanden levert een fijnere afwerking. De vorm van de rasp moet passen bij de klus. Kies bijvoorbeeld een vlakke rasp voor platte oppervlakken en een ronde of halfronde voor contouren en gebogen oppervlakken.

Bestel nu eenvoudig en snel je rasp bij Toolstation


Toolstation wil jou graag verder helpen met je klus. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment van meer dan 15.000 gereedschappen en materialen die direct beschikbaar zijn in al onze 100+ winkels. Met onze Click & Collect service kun je je rasp al na 10 minuten ophalen. Winkelen wordt bij ons nog eenvoudiger met onze PRO-kaart en de Toolstation app! Spaar nu voor kortingen en krijg nog veel meer service zoals je van ons gewend bent.
Sorteren
Draper Rasp 250x40mm - 25009 - van Toolstation
( 21 )
Bahco Bahco Bahco kabinetrasp 250mm 95476 van Toolstation
( 3 )
Bahco Bahco Bahco kabinetrasp 200mm 55770 van Toolstation
( 1 )
Roughneck Roughneck Halfronde houtrasp 200mm 36854 van Toolstation
( 9 )