Sleutelgereedschap

Moeren en bouten los- of vastdraaien? Dan heb je een ring- of steeksleutel nodig. Een ringsleutel heeft een twaalfpuntige kop die volledig over de moer of bout grijpt. Je kunt hierdoor veel kracht zetten. In sommige gevallen is het prettiger om met een steeksleutel te werken. Deze zijn handiger om te gebruiken op moeilijk bereikbare plaatsen. Let er wel altijd op dat je de juiste maat steeksleutel kiest. Anders kan de steeksleutel doorschieten en kun je per ongeluk de moer of bout beschadigen.

Sleutels en ratels los of als set


Weet je niet zeker welke sleutels of ringsleutels je moet kopen voor jouw klus? Dan kun je het beste een steeksleutelset of ringsleutelset aanschaffen. Je hebt dan veel meer sleutels om uit te kiezen. Een ander handig gereedschap is een ratel steeksleutelset. Met een ring ratel steeksleutelset koop je een sleutelset die aan de ene kant een kop heeft en aan de andere kant een bek. Met een ringsleutelset ratel ervaar je de voordelen van een ringsleutel gecombineerd met de snelheid van een ratel. Naast sleutels en ratels verkopen we ook pijpsleutels. De holle staaf van een pijpsleutel zet je over een bout. Vervolgens hoef je alleen maar aan het staafje aan de bovenkant van de pijpsleutel te draaien.

Hoe weet ik welke sleutel geschikt is voor mijn klus?


Het type sleutel dat je nodig hebt voor jouw klus is afhankelijk van de locatie van de bout of moer en de afmetingen van dit verbindingsmateriaal. Je kunt soms beter bij bouten op moeilijk bereikbare plaatsen komen als je een steeksleutel gebruikt in plaats van een ringsleutel. Het nadeel van een steeksleutel is wel dat je minder kracht kunt zetten dan met een ringsleutel. Ligt de bout diep? Dan kun je waarschijnlijk beter een pijpsleutel gebruiken. Een ratel is ideaal als je snel en gemakkelijk schroeven op lastige plaatsen wilt los- of vastdraaien.

Kom langs in een winkel bij jou in de buurt


Sleutels en ratels online bestellen bij Toolstation gaat erg snel en eenvoudig. Wist je bovendien dat we bestellingen van 30 euro of meer gratis bij je thuisbezorgen? Nu direct een ring- of steeksleutel nodig? Kom dan je gereedschap ophalen bij een vestiging bij jou in de buurt.
Sorteren
Wiha Wiha Wiha HEX-sleutel 1.5mm 25474 van Toolstation
( 59 )
Wiha Wiha Wiha HEX-sleutel kogelkop lang 3mm 65017 van Toolstation
( 25 )
Wiha Wiha Wiha HEX-sleutel 12mm 63039 van Toolstation
( 59 )
Wiha Wiha Wiha HEX-sleutel 7mm 41102 van Toolstation
( 59 )
Wiha Wiha Wiha HEX-sleutel 5mm 76530 van Toolstation
( 59 )
Verstelbare moersleutel 150, 200 & 250mm - 18966 - van Toolstation
( 38 )
Verstelbare moersleutel 150mm - 70968 - van Toolstation
( 6 )