Spanen

Spanen zijn onmisbaar voor iedereen die werkt in de bouw, renovatie of afwerking, zoals stukadoors en vloerleggers. Ze zijn essentieel voor het gladmaken van oppervlakken en het aanbrengen van diverse materialen zoals pleister, beton of lijm. Het kiezen van de juiste spaan kan het verschil maken bij jouw klus. Hier lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van spanen voor je projecten.

Waar moet je op letten?


Afhankelijk van het soort werk dat je doet, kun je kiezen uit verschillende soorten spanen. Vloerspanen zijn ideaal voor het egaliseren van vloeren, terwijl raapspanen meer gebruikt worden bij grotere en ruwere oppervlakken, zoals bij het aanbrengen van mortel.

Spanen komen in verschillende materialen, zoals roestvrij staal of koolstofstaal. Roestvrijstalen spanen zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, wat ze ideaal maakt voor werkzaamheden waarbij roest een probleem kan zijn. Koolstofstalen spanen zijn over het algemeen scherper en behouden langer een goede rand.

Toepassingen van spanen in professionele projecten


Spanen worden gebruikt bij veel verschillende klussen, van het egaliseren van betonvloeren tot het aanbrengen van stucwerk op muren en plafonds. Een goede spaan helpt om een gladde, professioneel ogende afwerking te bereiken. Bij Toolstation vind je de beste spaan voor jouw klus!

Bestel nu eenvoudig en snel je spanen bij Toolstation


Toolstation wil je graag snel verder helpen met je klus. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment van meer dan 15.000 gereedschappen en materialen die direct beschikbaar zijn. Met onze Click & Collect service kun je je spanen al na 10 minuten ophalen in een van onze 100+ winkels! Winkelen wordt bij ons nog leuker met onze PRO-kaart en de Toolstation app! Spaar nu voor kortingen en krijg nog veel meer service zoals je van ons gewend bent.
Sorteren