Tangen

Tangen hebben verschillende functies zoals knippen, klemmen of strippen. Vind de tang die bij jou past in ons uitgebreide assortiment. Toolstation biedt een breed assortiment tangen aan dat onder andere bestaat uit de volgende professionele merken; Bahco, Irwin, Wia en Knipex.

Verschillende soorten tangen

De kracht van de verschillende tangen is afhankelijk van de soort tang die u kiest. Op deze pagina vindt u alle soorten tangen zoals een zijkniptang, profielverbindingstang of combinatietang. Maar ook een waterpomptang of draadstriptang koopt u eenvoudig online via Toolstation. Weet u niet goed welke tang voor u het meest geschikt is? Bekijk hier een korte toelichting per soort tang.

Kniptang

Een kniptang is geschikt voor het doorknippen van materialen zoals installatiedraad en draadnagels. Er bestaan verschillende soorten kniptangen; dit is afhankelijk van de kaak van kniptang. In ons assortiment vindt u een zijkniptang en een kopkniptang. Bij de zijkniptang zit het snijvlak aan de zijkant, bij de kopkniptang juist aan de voorkant. Heeft u de tang speciaal nodig voor het knippen van buizen, kies dan voor de buiskniptang.

Nijptang

Nijptangen zijn met name geschikt voor het verwijderen van spijkers. Voor het bij elkaar draaien van draden en afknippen van draden, kiest u voor de montiertang. De montiertang wordt vaak gebruikt bij het betonvlechten.

Griptang

De grijptang is geschikt voor het tijdelijk (krachtig) vasthouden van materialen zoals moeren, bouten of schroeven. Naast de bovenstaande, meest voorkomende tangen, verkoopt Toolstation ook een hoop tangen voor verschillende specialisatie zoals loodgieters en elektriciens. De tangen die u vindt in ons assortiment zijn profielverbindingstang, blindklinktang, draadstriptang, radiotang, telefoontang, sleuteltang, moniertang, waterpomptang en borgringtang. Toolstation biedt ook een breed assortiment VED-tangen aan. Deze tangen zijn zeer geschikt voor elektriciens die werken met elektriciteitskabels waar stroom op staat. Bent u op zoek naar een tang die u voor verschillende klussen kunt gebruiken? Kies dan voor een combinatietang. Hiermee kunt u naast knippen, ook verwijderen, afbuigen en vastpakken.

Koop tangen online bij Toolstation

Heeft u de tang waar u naar op zoek was gevonden in ons assortiment? Bestel deze dan vervolgens eenvoudig online. Ontvangt u liever wat meer informatie over welke tang het meest geschikt is voor uw klus? Bezoek dan een van onze Toolstation vestigingen in Nederland. Heeft u de tang direct nodig? Kies dan bij betaling voor ons ons 'Click & Collect' systeem. Nadat u de bestelling heeft geplaatst, kunt u deze na 10 minuten ophalen in de geselecteerde vestiging.
Knipex Knipex Knipex Alligator 8801 waterpomptang 250mm - 79681 - van Toolstation ( 24 )
Borgringtang m/verwisselbare bekken  - 34192 - van Toolstation ( 64 )
Krone pushdown tang  - 40716 - van Toolstation ( 41 )
40716 Krone pushdown tang
€ 8,35
excl. btw € 6,90

Krimp-, strip- en snijtang RJ45 8P - 53092 - van Toolstation ( 76 )
€ 10,66
excl. btw € 8,81

Wiha Wiha Wiha Classic waterpomptang 250mm - 25283 - van Toolstation ( 15 )
Wiha Wiha Wiha Industrial zijkniptang 160mm - 31207 - van Toolstation ( 14 )
Jokari Jokari Jokari Secura kabelstripper Zonder haakmes - 93283 - van Toolstation ( 35 )
Ponstang  - 15173 - van Toolstation ( 25 )
Nijptang 200mm - 18477 - van Toolstation ( 13 )
Wiha Wiha Wiha Industrial zijkniptang 180mm - 21411 - van Toolstation ( 20 )
Wiha Wiha Wiha Classic moniertang 250mm - 79048 - van Toolstation ( 35 )
VDE tangen set 3-delig - 18972 - van Toolstation ( 2 )
Knipex Knipex Knipex Alligator 8801 waterpomptang 180mm - 30130 - van Toolstation ( 24 )