Vijlen

Voor elke klusser is het belangrijk dat je gereedschapskist gevuld is met gereedschap van hoge kwaliteit dat geschikt is voor uiteenlopende taken. Een van deze onmisbare gereedschappen is de vijl. Vijlen komen in verschillende vormen en maten en zijn belangrijk voor het fijnslijpen, vormen en afwerken van materialen. Bij Toolstation vind je verschillende vijlen van gerenommeerde merken zoals Bahco en Stanley, variërend van ronde vijlen, blokvijlen tot complete vijlensets.

Het kiezen van de juiste vijl


Bij de aanschaf van vijlen is het belangrijk om te weten welke soorten taken je ermee wilt uitvoeren. Of je nu metaal wilt bewerken, hout fijner wilt maken, of een ander materiaal wilt vormen, de keuze van de juiste vijl is altijd belangrijk. Ronde vijlen zijn bijvoorbeeld ideaal voor het gladmaken van gaten en gebogen oppervlakken, terwijl blokvijlen beter geschikt zijn voor vlakke oppervlakken.

Waar moet ik op letten?  • Soort vijl: Kies de vorm van de vijl op basis van het werk dat je gaat doen. Ronde, halfronde, en platte vijlen zijn elk geschikt voor verschillende klussen.


  • Materiaal: Check welk materiaal je voornamelijk gaat bewerken. Voor harde materialen zoals metaal heb je een vijl nodig met harde tanden, terwijl je voor hout vaak een vijl met fijnere tanden wilt.Klussen waarbij vijlen gebruikt worden


Vijlen zijn veelzijdig en kunnen voor een breed scala aan klussen worden gebruikt. Ze zijn onmisbaar in de metaalbewerking voor het gladmaken van snijvlakken of het verwijderen van bramen. In de houtbewerking worden vijlen gebruikt om hout te vormen en te fineren voor een gladde afwerking. Daarnaast zijn vijlen handig voor het scherpen van gereedschap, zoals zagen en messen, wat hun functionaliteit nog verder uitbreidt.

Bestel nu eenvoudig en snel je vijlen bij Toolstation


Toolstation wil jou graag verder helpen met je klus. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment van meer dan 15.000 gereedschappen en materialen die direct beschikbaar zijn in al onze 100+ winkels. Met onze Click & Collect service kun je je vijlen al na 10 minuten ophalen. Winkelen wordt bij ons nog eenvoudiger met onze PRO-kaart en de Toolstation app! Spaar nu voor kortingen en krijg nog veel meer service zoals je van ons gewend bent.
Sorteren
Bahco Bahco Bahco 1-230 ronde vijl 200mm 72718 van Toolstation
( 5 )
Bahco Bahco Bahco 1-100 blokvijl 250mm 32668 van Toolstation
( 14 )
Sleutelvijlenset 10-delig  - 30370 - van Toolstation
( 20 )
Stanley Stanley Stanley Surform metaal schaafvijl Reserveblad 80933 van Toolstation
( 37 )
Bahco Bahco Bahco 1-100 blokvijl 150mm 19936 van Toolstation
( 9 )
Stanley Stanley Stanley Surform metaal schaafvijl 255mm 17971 van Toolstation
( 7 )
Diamant sleutelvijlenset 10-delig  - 89780 - van Toolstation
( 23 )
Bahco Bahco Bahco 1-100 blokvijl 200mm 62512 van Toolstation
( 14 )
Bahco Bahco Bahco 1-230 ronde vijl 250mm* 39791 van Toolstation
( 3 )