IJzerwaren

IJzer is een veelzijdig metaal dat van alle bekende metalen het meest wordt gebruikt. Dit komt niet alleen door de betaalbaarheid en sterkte van ijzer, maar ook omdat het gemakkelijk bewerkbaar is. De ijzerwaren op deze pagina bieden diverse mogelijkheden voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan tv-beugels om een televisie mee op te hangen, tochtstrips voor het weren van tocht in huis, of constructieve oplossingen voor diverse bouwprojecten.

Daarnaast zijn ijzeren producten vaak duurzaam en gaan ze lang mee, wat ze een goede keuze maakt voor diverse toepassingen. Bekijk het uitgebreide assortiment aan hoogwaardige ijzerwaren bij Toolstation en bestel nu de producten die je nodig hebt voor jouw projecten.

De beste brievenbussen voor jouw woning


Nieuwe brievenbus nodig? Bekijk dan alle stijlvolle brievenbussen die we in ons assortiment hebben. Het voordeel van een brievenbus van ijzer is dat het materiaal bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het materiaal verkleurt bijvoorbeeld niet snel door de zon. Een ijzeren brievenbus gaat langer mee dan een brievenbus van kunststof of hout. Gebruik een brievenbus afsluiter als je tocht wilt verminderen en je huis wilt beveiligen tegen inbrekers. Kortom, als je op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle oplossing voor je post, is een ijzeren brievenbus een uitstekende keuze.

Bespaar op energiekosten met een tochtstrip


We hebben uiteenlopende producten in de categorie tochtwering. Denk aan tochtstrips en tochtprofielen. Tochtstrips bevestig je langs deuren of ramen, zodat je voorkomt dat er onnodig warmte verloren gaat. Een tochtstrip zorgt er ook voor dat er geen koude lucht naar binnenkomt. Een tochtstrip op de deur of het raam helpt ook om geluid te verminderen. Met onze diverse tochtwering producten zorg je dus niet alleen voor energiebesparing en vermindering van geluidsoverlast, maar ook voor een comfortabel en gezellig huis.

Welke ketting past het beste bij jouw toepassing?


Een ketting van ijzer is een veelzijdig hulpmiddel. Je gebruikt het om een voertuig aan het huis vast te zetten of voor het tillen van zware voorwerpen. Kettingen van ijzer worden ook regelmatig ingezet om een lading vast te maken. IJzeren kettingen kunnen ook goed van pas komen als je decoratie wilt ophangen. Denk bijvoorbeeld aan een hangende plantenbak. Een ijzeren ketting is dus erg handig als het gaat om het vastzetten, tillen en ophangen van allerlei voorwerpen.

Alles wat je moet weten voordat je ijzerwaren gaat kopen


Als je ijzerwaren gaat kopen, is het belangrijk om goed te letten op de maten van het product. Je weet dan zeker dat de schuifdeursystemen voor het maken van een afscheiding in huis wel echt passen. Ook kom je niet voor verrassingen te staan als je ijzeren profielen gaat kopen. Je weet door te meten dat het hoekprofiel van ijzer past als je het plaatst. Let bij het aanschaffen van een ketting goed op of de totale draagkracht geschikt is voor je klus. Koop al je ijzerwaar bij Toolstation en laat het thuisbezorgen of kies voor Click & Collect.