Droogmachine installatie

Droogmachine installeren? Dan heb je verschillende onderdelen nodig, zoals een afvoerslang met de juiste lengte, een condensafvoerbak en eventueel een combirand. Het installeren van een droogmachine is geen moeilijke klus, maar soms zijn er wel twee personen voor nodig. Bijvoorbeeld als je een combirand tussen een wasmachine en droger wilt plaatsen.

Bij Toolstation vindt je alle onderdelen die je nodig hebt voor het installeren van een wasdroger. De onderdelen in ons assortiment zijn van verschillende merken, zoals Exin en Plieger.

Afvoerslangen in verschillende matenOm een wasdroger en een wasmachine goed te laten werken, is de afvoer van het water essentieel. Een afvoerslang zorgt ervoor dat de wasmachine of wasdroger het afvalwater optimaal afvoert.

De flexibele afvoerslangen vindt je bij Toolstation in verschillende afmetingen:


  • Korte afvoerslangen van 1,5 meter

  • Lange afvoerslangen van 1.5 meter of langer.De afvoerslang is lang genoeg als je het uiteinde kunt bevestigen in de pvc afvoerbuis.

Benodigdheden om een condens- of wasdroger te installerenEen wasmachine en droogmachine staan meestal in dezelfde ruimte. Om ruimte te besparen, kan er daarom gekozen worden voor een combirand.


  • Een combirand plaats je tussen de droogmachine en de wasmachine, waardoor de apparaten boven op elkaar staan. Vaak heeft een combirand ook nog een handige schuiflade waar je de wasmand op kunt zetten. Let er bij het installeren van een wasmachine en droger ook op dat het misschien nodig is om een combiregelaar te plaatsen.

  • Een combiregelaar voorkomt overbelasting bij gelijktijdig gebruik van de wasdroogmachine en wasmachine.

  • Wil je geen trillende wasmachine? Dan is een geluiddempende antislipmat de oplossing. Overweeg daarnaast om een wasmachine lekbak te plaatsen, zodat je de kans op waterschade minimaliseert.Op deze pagina vind je nog meer onderdelen om een wasmachine en droger zo veilig en praktisch mogelijk te installeren en gebruiken.

Bestel het online of haal alle installatie benodigdheden op in een winkel bij jou in de buurtAlle benodigdheden voor je droogmachine bestel je bij Toolstation eenvoudig online. Kom je boven de 30 euro uit? Dan laten we je bestelling gratis thuisbezorgen. Of haal de onderdelen op bij een vestiging bij jou in de buurt.
Sorteren
Nedco Nedco Was/droogcombinatie combirand m/lade 97118 van Toolstation
( 89 )
Afvoerslang condensdroger 1,5m - 74470 - van Toolstation
( 19 )
€ 5,75
excl. btw € 4,75

Plieger Plieger Wasmachine afvoerslang 1,5m 22067 van Toolstation
( 36 )
€ 3,40
excl. btw € 2,81

Nedco Nedco Was/droogcombinatie combirand  53050 van Toolstation
( 26 )
Plieger Plieger Wasmachine afvoerslang 3,5m 50067 van Toolstation
( 40 )
€ 6,40
excl. btw € 5,29

Plieger Plieger Wasmachine afvoerslang 2,5m 57696 van Toolstation
( 40 )
€ 4,08
excl. btw € 3,37

Plieger Plieger Plieger condens/stoom opvangbak  41264 van Toolstation
( 8 )
Condens opvangbak  - 87843 - van Toolstation
( 9 )
Plieger Plieger Doorloopstroom begrenzer 1/2"x1/2" 97763 van Toolstation