Rookgasafvoer

Een goede rookgasafvoer is onmisbaar in elke woning of bedrijfspand. Het zorgt ervoor dat rookgassen die vrijkomen tijdens het verbrandingsproces van een toestel voor verwarming en warm water veilig worden afgevoerd. De afvoeren van rookgassen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, materialen en opbouw. Afhankelijk van het type verwarmingstoestel maak je de juiste keuze voor de afvoer die je nodig hebt. Toolstation heeft een ruim aanbod aan afvoer voor verschillende systemen. Hiermee maak je de afvoer weer helemaal veilig. Bekijk onder andere de rookgasafvoer voor cv, rookgasafvoer voor de houtkachel of de gashaard afvoer. De producten zijn van bekende merken, zoals Ubbink en Burgerhout.

Bekijk ook rookgasafvoer geschikt voor cv-ketels

Met een goede cv ketel verwarm je een pand en krijg je snel warm water. Alle onderdelen voor verwarmingmoeten daarom goed werken. Bovendien moeten de rookgassen goed en veilig afgevoerd kunnen worden. Veruit de meeste moderne afvoeren voor rookgas zijn gemaakt van polypropyleen of polypropeen. Dit is veel makkelijker te verwerken dan aluminium. Omdat deze afvoeren speciaal ontwikkeld zijn om rookgas af te voeren, mag je hier nooit zomaar een andere kunststof buis voor gebruiken. Door middel van een kunststof afdichtring in de buis wordt de afvoer verbonden met andere buizen en hulpstukken.

Rookgasafvoer is ook te gebruiken als luchttoevoer

Meestal wordt in Nederland een tweebuizensysteem toegepast, het concentrische luchtkanaal. Hierdoor worden in een buis rookgassen afgevoerd en komt door de andere buis toevoer van verse lucht. Deze rookgasafvoer wordt toegepast op gesloten gashaarden, kachels en cv-ketels. Zo gaat de schadelijke afvoer van de cv ketel naar buiten en komt er schone lucht binnen. Met de nodige ventilatiebuizen en toebehoren bouw je een veilige afvoer. De houtkachel heeft een rookkanaal nodig dat dubbelwandig is.

Muurdoorvoer, dakdoorvoerpannen en andere toebehoren

Bij Toolstation vind je een ruim aanbod aan muurdoorvoer, dakdoorvoerpannen, roosters en andere toebehoren voor het aanleggen van een degelijke rookgasafvoer. Heb je een keuze gemaakt? Bestel je afvoer en toebehoren voor cv, gashaard, houtkachel bij Toolstation. Wanneer je jouw bestelling voor 22.00 uur plaatst, dan wordt deze de eerstvolgende werkdag bij je thuisbezorgd. Wil je sneller aan de slag met het aanleggen van rookgas afvoer? Maak dan gebruik van Click & Collect. Bestel online en klik een filiaal aan in de buurt. Na 10 minuten ligt je bestelling daar voor je klaar.
Ubbink Ubbink Ubbink Rolux rookgasafvoer bocht PP80 45° - 97911 - van Toolstation
( 9 )
Ubbink Ubbink Ubbink Rolux rookgasafvoer bocht PP80 87° - 97929 - van Toolstation
( 3 )
Ubbink Ubbink Ubbink Rolux rookgasafvoer buis PP80 1000mm - 62358 - van Toolstation
( 14 )
Ubbink Ubbink Ubbink Rolux rookgasafvoer buis PP80 250mm - 98435 - van Toolstation
( 6 )
Ubbink Ubbink Ubbink Rolux rookgasafvoer buis PP80 500mm - 39964 - van Toolstation
( 14 )