Verwarming & Ventilatie

Bij het klussen in de schuur, garage of een andere werkplaats kun je eigenlijk niet zonder een goed werkende verwarming. Gelukkig kun je daarvoor terecht bij Toolstation, net als voor het kopen van een verwarming voor woon- en andere leefruimtes. Met een ruim aanbod aan verwarmingsonderdelen en producten vind je hier zeker een radiator, kachel of ander soort toestel die de ruimte goed verwarmt. Door bovendien bestaande verwarming onderdelen te vervangen, zorg je ervoor dat je werkruimte een aangename temperatuur krijgt.

Centrale verwarming


Een centrale verwarming kopen doe je niet zomaar. Om te beginnen bereken je de inhoud van de ruimte die verwarmd moet worden (lengte x breedte x hoogte). Bij de technische specificaties van de producten vind je deze maten terug. Bekijk ook de verschillende modellen. In een badkamer komt misschien een designradiator, maar voor een kelderruimte is dat waarschijnlijk niet nodig. Voordat je de verwarming gaat kopen, bepaal je ook welke onderdelen en andere producten je nodig hebt om de verwarming te kunnen installeren. Bij Toolstation vind je alle accessoires om een goed werkende centrale verwarming in een klus- of woonruimte in te bouwen.

Soorten verwarming


Naast centrale verwarming zijn er ook andere manieren om een ruimte te verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan werkplaatskachels. Ook hier zijn er verschillen. Werkplaatskachels kunnen op gas, elektrisch of via infraroodstraling een ruimte verwarmen. Dit soort kachels werken voornamelijk goed als bijverwarming. Een groot voordeel is dat je ze gemakkelijk oppakt en daar neerzet waar ze nodig zijn. Een andere manier om een werk- of woonruimte te verwarmen is vloerverwarming. Deze manier van verwarming is vooral geschikt voor binnenruimtes waar iemand vaak aanwezig is. In ruimtes zoals de badkamer is een elektrische radiator ideaal. Deze verwarmingstoestellen warmen de ruimte snel op en zijn makkelijk te plaatsen.

Verwarming installeren


Elektrische werkplaatskachels sluit je aan op een stopcontact. Wil je centrale verwarming aansluiten, dan komt daar meer bij kijken. Met alleen een verwarming kopen, ben je er nog niet. Bij de aanleg van elektrische verwarming heb je een verwarming en onderdelen nodig. Wil je de verwarming van een garage in de tuin aansluiten op de centrale verwarming, dan moet je ervoor zorgen dat de leidingen in de tuin goed zijn geïsoleerd. Gelukkig kun je alle verwarming onderdelen kopen bij Toolstation. Van radiatorkranen tot koppelingen en van radiatorlak tot antilekvloeistof; bij Toolstation vind je alles wat je nodig hebt om elektrische verwarming goed en vakkundig aan te sluiten.