Werkhandschoenen

Werkhandschoenen zijn bij veel klussen onmisbaar. Je handen hebben namelijk goede bescherming nodig wanneer je aan het werk bent. Wil je goede handschoenen kopen, dan zit je bij Toolstation goed. Ontdek hier een ruim aanbod aan werkhandschoenen, zoals bouw handschoenen en handschoenen waarmee je beschermd bent tegen scherpe en schurende materialen. Wil je handschoenen bestellen, dan is het handig om te weten welk paar handschoenen je nodig hebt voor elke klus.

Bouw- en werkhandschoenen voor binnen of buiten


Er is een groot assortiment op de markt aan bouw- en werkhandschoenen voor binnen of buiten. In principe kun je werkhandschoenen die je binnen gebruikt ook buiten aan als je aan het werk bent. In de winter zijn werkhandschoenen die je handen beschermen en tegelijkertijd warm en droog houden het meest comfortabel. Verder houd je natuurlijk rekening met het soort werk dat je aan het doen bent. Wanneer je veel met kleine onderdelen werkt, dan heb je een heel ander paar nodig dan wanneer je vooral moet sjouwen.

Normen voor werkhandschoenen


Er is een aantal richtlijnen op basis waarvan je handschoenen kunt kiezen die voor jouw werk geschikt zijn. De EN normeringen geven aan of en hoe de handschoenen voldoen aan maatvoering, gebruiksvriendelijkheid, samenstelling en beschermingsgraad. Zo heeft de alom bekende en veel gebruikte Canadese werkhandschoen norm EN-388. Dit betekent dat de werkhandschoen je beschermt tegen schuren, snijden, scheuren en perforeren. Werk je veel met chemicaliën of micro-organismen? Gebruik dan handschoenen die voldoen aan de norm EN-374. Lassers en anderen die veel met hitte werken, hebben meer aan speciale handschoenen met de norm EN-407. Handschoenen met de norm EN-511 bieden bescherming tegen koude temperaturen.

Materialen werkhandschoenen


Het kiezen van de juiste materialen voor je werkhandschoenen is minstens zo belangrijk als de normering. Waar de een meer heeft aan dikke en stevige bouw handschoenen met een ruwe afwerking zal de ander juist met dunne latex handschoenen het beste z'n werk kunnen doen. Ga je handschoenen bestellen, let dan dus goed op het materiaal. Allround werkhandschoenen zijn vaak gemaakt van runderleer of van meubelleer. Deze handschoenen zijn vooral geschikt voor de wat ruwere klussen, zoals sjouwwerk. Werkhandschoenen met een coating van polyethuraan (PU) gebruik je wanneer je in de transport werkt of als je vaak werkt met metaal of glas. PU werkhandschoenen zijn snijbestendig. Handschoenen van pvc zijn voor jou de beste keuze als je werkt met zuren, oliën of vetten. Werkhandschoenen met een latex of een synthetische rubber coating staan vooral bekend om een goede grip.
Sorteren
PU handschoenen 9/L zwart - 89320 - van Toolstation
( 515 )
Canadese werkhandschoenen 10/XL - 74361 - van Toolstation
( 21 )
PU handschoenen 9/L zwart - 84606 - van Toolstation
( 51 )
Stratenmakershandschoenen 10/XL - 80458 - van Toolstation
( 50 )
PU handschoenen 10/XL zwart - 88504 - van Toolstation
( 587 )
PU handschoenen 11/XXL zwart - 17813 - van Toolstation
( 514 )
Snijvaste handschoenen 10/XL - 73525 - van Toolstation
( 14 )
PU handschoenen 10/XL zwart - 73746 - van Toolstation
( 587 )
Chemisch bestendige handschoenen Cat.3 10/XL - 33300 - van Toolstation
( 13 )
Milwaukee Milwaukee Milwaukee nitril disposable handschoenen 50 stuks 9/L 28617 van Toolstation
( 1 )
Snijvaste handschoenen 9/L - 66588 - van Toolstation
( 14 )
Stratenmakershandschoenen 10/XL - 32394 - van Toolstation
( 58 )
Milwaukee Milwaukee Milwaukee nitril disposable handschoenen 50 stuks 10/XL 26188 van Toolstation
( 5 )
Stanley Stanley Stanley Razor Gripper werkhandschoenen Maat 8/M 61413 van Toolstation
( 49 )
PU handschoenen 9/L wit - 21251 - van Toolstation
( 514 )