Adereindhulzen

Een adereindhuls is een klein metalen of kunststof buisje dat wordt gebruikt bij elektrische bedradingen. Het wordt over de gestripte uiteinden van een elektrische draad geplaatst voordat het wordt aangesloten op een aansluitpunt. Adereindhulzen beschermen de draden tegen beschadiging en ze zorgen voor een betere elektrische verbinding. Of je nu veel ervaring hebt met elektrisch werk of af en toe iets repareert, het is belangrijk om de juiste adereindhulzen te kiezen voor jouw project.

Waar moet je op letten?


Als je adereindhulzen koopt, zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten:

  • Materiaal: Meestal zijn adereindhulzen van koper. Soms hebben ze een laagje tin tegen roest. Dit is vooral handig in vochtige ruimtes.

  • Isolatie: Sommige adereindhulzen hebben een kunststof kraag. Dit zorgt voor extra bescherming tegen kortsluiting.

  • Maat: De adereindhulzen moeten goed passen bij de dikte van je draad voor een veilige verbinding.Waar gebruik je adereindhulzen voor?


Adereindhulzen zijn bedoeld om de uiteinden van draden te beschermen. Dit is belangrijk als je draden aansluit op plekken zoals een elektrisch bord of in apparaten. Goede adereindhulzen zorgen voor een sterke verbinding en dat je installatie lang meegaat. Voor het vastmaken van de adereindhulzen heb je een krimptang nodig. Deze tang drukt de huls stevig rond het uiteinde van de draad. Dit zorgt voor een goede geleiding van de stroom en dat de draad stevig vastzit.

Wat is het verschil tussen adereindhulzen en kabelschoenen?


Het is goed om te weten wat het verschil is tussen adereindhulzen en kabelschoenen. Beiden verbeteren elektrische verbindingen, maar ze worden anders gebruikt. Adereindhulzen beschermen en verstevigen het einde van een draad. Kabelschoenen gebruik je om draden vast te maken aan aansluitpunten zoals schroefterminals. Kabelschoenen zijn sterker en zie je vaak aan de buitenkant van de verbinding.

Bestel nu eenvoudig en snel je adereindhulzen bij Toolstation


Toolstation wil jou graag verder helpen met je klus. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment van meer dan 15.000 gereedschappen en materialen die direct beschikbaar zijn. Dankzij onze Click & Collect service kun je je adereindhulzen al na 10 minuten ophalen in een van onze 100+ winkels! Winkelen wordt bij ons nog leuker met onze PRO-kaart en de Toolstation app! Spaar nu voor kortingen en krijg nog veel meer service zoals je van ons gewend bent.
Sorteren
Adereindhuls met kunststofkraag 1,5mm² zwart - 11644 - van Toolstation
( 26 )
€ 3,54
excl. btw € 2,93
100 Stuks

Adereindhuls vertind 1,5mm² - 11647 - van Toolstation
( 18 )
€ 2,86
excl. btw € 2,36
100 Stuks

Adereindhuls met kunststofkraag 1mm² rood - 11643 - van Toolstation
( 26 )
€ 3,56
excl. btw € 2,94
100 Stuks

Adereindhuls met kunststofkraag 0,75mm² grijs - 11641 - van Toolstation
( 11 )
€ 3,56
excl. btw € 2,94
100 Stuks

Adereindhuls vertind 0,75mm² - 11645 - van Toolstation
( 9 )
€ 2,84
excl. btw € 2,35
100 Stuks

Adereindhuls vertind 1mm² - 11646 - van Toolstation
( 18 )
€ 2,89
excl. btw € 2,39
100 Stuks