Koolmonoxidemelders

Koolmonoxidemelders herkennen het gevaarlijke en reukloze gas dat kan ontstaan door niet volledige verbranding van olie, hout, gas of kolen. Dit gas, ook wel CO genoemd, kan in de lucht al vanaf hele kleine hoeveelheden gevaarlijk zijn. Toolstation heeft verschillende soorten rook- en koolmonoxidemelders. Op zoek naar een melder die zowel rook als koolmonoxide kan herkennen? Bekijk dan onze combinatiemelders.

Hoe werken koolmonoxidemelders?


In de melder zit een sensor met een speciaal soort gel die CO kan herkennen. Wanneer deze gel een hogere hoeveelheid koolmonoxide dan normaal opmerkt, ontstaat er een chemische reactie. Door deze reactie gaat het alarm af.
Koolmonoxidemelders zijn in tegenstelling tot rookmelders niet verplicht, maar ze zijn wel heel belangrijk om te hebben. Plaats het liefst een koolmonoxidemelder in een ruimte met het verwarmingselement, zoals een CV, aangezien dit vaak een bron is van koolmonoxide.

Bestel nu eenvoudig en snel bij Toolstation


Wist je dat je na slechts 10 minuten je Click & Collect bestelling kunt ophalen bij een van onze 100+ vestigingen? En als je vandaag vóór 22:00 uur bestelt, wordt je bestelling de volgende werkdag bij je thuis bezorgd. Bovendien is de thuisbezorging gratis bij bestellingen vanaf 30 euro. Voor onze zakelijke klanten is er de Pro-kaart beschikbaar, waarmee je je projecten naar een hoger niveau kunt tillen en kunt genieten van exclusieve voordelen.
Sorteren