Rookmelders

Een rookmelder kan levens redden. Daarom is een goede brandmelder zo ontzettend belangrijk in huis of op het werk. Hetzelfde geldt voor andere alarmsystemen, zoals bijvoorbeeld een koolmonoxidemeter of hittemelder. Ben je bezig aan een klus waarbij je ook een brandmelder moet plaatsen? Bij Toolstation kun je terecht voor allerlei systemen die bewoners of werknemers direct waarschuwen als er rook, brand of koolmonoxide vrijkomt. Het geluid van de rookmelder of koolmonoxidemelder is zo hard en indringend dat mensen direct in actie kunnen komen.

Brandmelder kopen


Een brandalarm kopen doe je bij Toolstation. Hier vind je een goed aanbod verschillende optische melders, van enkelvoudige tot rookmelders die gekoppeld kunnen worden. De batterijen in een brandmelder gaan meestal vele jaren mee. In de optische rookmelder zit een sensor en een kleine lichtbundel. Wanneer er rook voor het licht komt, wordt dit door de sensor opgevangen. Hierdoor zal direct het alarm afgaan. Dit principe geldt voor alle optische rookmelders. Je kunt de rookmelder zowel aan de muur als aan het plafond bevestigen van de overloop, hal, woon- of slaapkamer. In kantoor- of bedrijfspanden gebruik je idealiter melders die gekoppeld kunnen worden. In vochtige ruimtes zoals keuken, garage of schuur heb je meer aan een hittemelder. Deze reageert wanneer de temperatuur boven een bepaalde temperatuur uitkomt.

Koolmonoxide melder plaatsen


Een CO melder kopen is een goed idee wanneer je ruimtes waarin koolmonoxide vrij kan komen wilt beveiligen. Dat is voornamelijk in slaapkamers, kamers met een open haard en in de buurt van een verbrandingstoestel. Koolmonoxide is een gas dat je niet kunt zien, proeven of ruiken. Een koolmonoxidemelder kopen en plaatsen heeft zeker zin, omdat je op tijd wordt gewaarschuwd. De werking van een koolmonoxidemelder is eenvoudig. De sensor in de melder meet het niveau van het gas dat vrijkomt in de ruimte. Wordt de grens overschreden, dan gaat het alarm af. Koolmonoxidemelders hebben een digitaal scherm, waarop je piekniveaus, temperatuur en batterijniveau kunt aflezen.

Multifunctionele melders


Wil je zowel een rookmelder als een koolmonoxidemelder kopen? Overweeg dan de aanschaf van een combinatiemelder. Deze registreert zowel de aanwezigheid van koolmonoxide als rook via twee aparte sensoren in het toestel. Dat zorgt voor optimale bescherming. Je kunt er ook voor kiezen om brandmelders te koppelen. Vooral in panden met meerdere ruimtes is het plaatsen van (draadloze) rookmelders die gekoppeld kunnen worden een uitkomst. Zodra er in één ruimte rook ontstaat, gaat het alarm van alle aangesloten melders af.
Sorteren
Profile Profile Rookmelder 9V 14112 van Toolstation
( 23 )
Rookmelder 9V - 14113 - van Toolstation
( 63 )
14113 Rookmelder 9V
€ 13,50
excl. btw € 11,16
2 Stuks

• Optische rookmelder met testknop en lege batterij ind .... meer lezen

Angeleye Angeleye AngelEye rookmelder optisch 9V 20802 van Toolstation
( 4 )
Angeleye Angeleye AngelEye rookmelder optisch 9V 43423 van Toolstation
( 10 )