Striptangen

Een striptang is belangrijk voor iedereen die vaak met bedrading en kabels werkt. Dit handige gereedschap maakt het mogelijk om snel en nauwkeurig de isolatie van draden te verwijderen, zonder de draad zelf te beschadigen. Bij het kiezen van een striptang zijn er een paar belangrijke punten om op te letten.

Bepaal voor welk type werk je de tang gaat gebruiken. Voor algemene toepassingen voldoet een standaard draadstriptang, terwijl voor meer gespecialiseerde klussen een krimptang of een automatische striptang een betere keuze kan zijn. Merken zoals Wiha en Knipex bieden een breed assortiment aan striptangen, elk met hun eigen unieke kenmerken.

Klussen waarbij een striptang gebruikt wordt


Striptangen worden gebruikt in een breed scala aan klussen, van het installeren van nieuwe stopcontacten tot het repareren van elektronische apparaten. Ze zijn belangrijk voor elektriciens, maar ook voor doe-het-zelvers die thuis aan de slag gaan met elektra. Een goede striptang maakt het mogelijk om snel en veilig te werken, door de isolatie van een draad te verwijderen zonder de kern te beschadigen.

Zorg er voor dat de elektriciteit is uitgeschakeld voordat je aan de slag gaat met kabels en de striptang.

Verschillende soorten striptangen


Er zijn verschillende soorten striptangen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke taken. Krimptangen zijn bijvoorbeeld ideaal voor het bevestigen van kabelschoenen aan het einde van draden en kabels, terwijl automatische striptangen het mogelijk maken om snel en nauwkeurig de isolatie van draden te verwijderen, zonder dat je handmatig de juiste maat moet instellen.

Bestel nu eenvoudig en snel je striptangen bij Toolstation


Toolstation wil jou graag verder helpen met je klus. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment van meer dan 15.000 gereedschappen en materialen die direct beschikbaar zijn. Dankzij onze Click & Collect service kun je je striptangen al na 10 minuten ophalen in een van onze 100+ winkels! Winkelen wordt bij ons nog leuker met onze PRO-kaart en de Toolstation app! Spaar nu voor kortingen en krijg nog veel meer service zoals je van ons gewend bent.
Sorteren
Krimp-, strip- en snijtang RJ45 8P - 53092 - van Toolstation
( 95 )
€ 10,66
excl. btw € 8,81