Weegschalen

Kies jouw weegschaal bij Toolstation! Of je nu kiest voor een digitale of een veer weegschaal, bij ons vind je het gereedschap dat bij je werkzaamheden past. Op zoek naar batterijen voor de weegschaal? Check ons uitgebreide assortiment batterijen.

Een veerweegschaal, ook wel unster genoemd, heeft verschillende toepassingen in de bouw. Hier zijn enkele belangrijke manieren waarop ze worden gebruikt:

  • Gewicht van bouwmaterialen meten: Veerweegschalen worden vaak gebruikt om het gewicht van bouwmaterialen zoals cement- en zandzakken snel en eenvoudig te meten. Dit helpt bij het controleren van leveringen en zorgt voor nauwkeurige hoeveelheden tijdens het bouwen.


  • Materialen hijsen en verplaatsen: Unsters worden gebruikt met hijsapparatuur om het gewicht van materialen en gereedschappen te meten tijdens het hijsen. Dit zorgt ervoor dat bouwvakkers binnen de veilige werkbelastingen blijven en voorkomt dat materialen te zwaar zijn om veilig te verplaatsen.


  • Spanning van kabels en touwen meten: In de bouw worden kabels en touwen vaak gebruikt om structuren te ondersteunen of te verplaatsen. Een veerweegschaal helpt de spanning in deze kabels en touwen te meten, wat belangrijk is voor de stabiliteit en veiligheid van de constructies.


  • Inspectie en onderhoud van bouwmachines: Veerweegschalen worden soms gebruikt bij het inspecteren en onderhouden van bouwmachines, zoals kranen en heftrucks. Door het gewicht van verschillende onderdelen te meten, kunnen monteurs ervoor zorgen dat machines correct en veilig blijven werken.


  • Belasting en draagkracht bepalen: Bij sommige bouwprojecten is het belangrijk om de belasting en draagkracht van structuren te meten. Een unster helpt bij deze metingen, vooral bij bruggen, steigers en andere ondersteunende constructies.


Bestel nu eenvoudig en snel je weegschalen bij Toolstation


Toolstation wil je graag snel verder helpen met je klus. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment van meer dan 15.000 gereedschappen en materialen die direct beschikbaar zijn. Met onze Click & Collect service kun je je weegschalen al na 10 minuten ophalen in een van onze 100+ winkels! Winkelen wordt bij ons nog leuker met onze PRO-kaart en de Toolstation app! Spaar nu voor kortingen en krijg nog veel meer service zoals je van ons gewend bent.
Sorteren