Reciprozaagmachines

Ben je op zoek naar een geschikte zaag voor jouw klus? Dan is de reciprozaag wellicht een geschikte optie. Maar wat is een recipro zaagmachine nu precies? De zaag kenmerkt zich door het blad. Deze begint breed en is aan het einde erg smal. Dat biedt je de mogelijkheid om gemakkelijk bochten te zagen. Een reciprozaag wordt om deze reden veelal gebruikt op plekken waar weinig bewegingsruimte is, zoals bijvoorbeeld onder de vloer of vlak langs een muur. Het blad van de reciprozaag staat in het verlengde van de machine. Daardoor wordt de machine tevens veel gebruikt bij het zagen van takken of het verrichten van sloopwerk. De motor van een reciprozaag is veelal erg sterk. Daardoor is hij al snel in staat om bijvoorbeeld metalen buizen door te zagen.

Welke reciprozaag heb je nodig voor jouw klus?


Bij Toolstation kun je terecht voor veel verschillende reciprozagen van onder andere de merken Makita, Einhell, Bosch, Milwaukee en DeWALT. Om ervoor te zorgen dat je de juiste zaag uitkiest voor je klus is het belangrijk om te kijken naar de sterkte van de machine. Ga je bijvoorbeeld veel ruwe materialen of metalen zagen? Dan heb je een sterkere machine nodig dan wanneer je enkel takken gaat zagen. Daarnaast kan een reciprozaag accu erg belangrijk zijn voor je klus. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een accu reciprozaag aan te schaffen, zodat je draadloos te werk kunt gaan.

Welke recipro zaagbladen gebruik jij voor de klus?


Door het wisselen van een zaagblad voor de reciprozaag kun je verschillende materialen zagen. Wil je graag hout gaan bewerken met de zaagmachine? Dan kies je voor een kleiner blad met tandjes. Hoe grover het hout dat je wilt gaan bewerken, hoe groter de tanden op het zaagblad zullen zijn. Om metaal te zagen met de reciprozaag kies je voor een groter blad. Deze wordt voorzien van kleinere tandjes die ongeveer 0,7 mm groot zijn. Het wisselen van het zaagblad is daarnaast niet erg lastig. Net zoals bij een reciprozaag accu hoef je enkel een kliksysteem te gebruiken.

Reciprozaag kopen bij Toolstation


Heb jij een keuze kunnen maken voor een reciprozaag bij Toolstation? Dan zorgen wij ervoor dat je aankoop zo snel mogelijk in huis is. Bestel je reciprozaag accu gemakkelijk via onze webshop. Kom je liever langs in de winkel? Dan ben je van harte welkom in een van onze vestigingen.
Sorteren
Makita Makita Makita JR3050T reciprozaagmachine  76509 van Toolstation
-62
( 6 )