Tafelzaagmachines

Ben je op zoek naar een geschikte zaagtafel voor je klus? Dan ben je bij Toolstation aan het juiste adres. Een zaagtafel is een zeer gemakkelijk gereedschap om hout op maat te zagen. De cirkelzaag zit namelijk aan de tafel vast gekoppeld. Dat maakt het mogelijk om zeer rechte sneden in het hout te maken. Heb je bijvoorbeeld planken die dezelfde lengte moeten krijgen? Dan is een zaagtafel professioneel gereedschap om dit uit te voeren. Bekijk ons ruime aanbod aan verschillende merken, zoals onder andere Bosch, Makita en nog veel meer.

Zaagtafel kopen? Bekijk het aanbod


Een zaagtafel kenmerkt zich door het uitstekende cirkelzaagblad. Het grootste voordeel van een cirkelzaag tafel is dat het materiaal tegen de zaag aangeduwd wordt, in plaats van andersom. De planken of balken die je zaagt, kunnen hierdoor gemakkelijk rusten op de tafel. Zo zaag je rustig en geconcentreerd het hout. De prijzen van een cirkelzaagtafel kunnen verschillen per type en model. Bekijk ons aanbod voor de juiste zaagtafel aanbieding.

Waar let je op bij het kopen van een cirkelzaagtafel?


Er zijn verschillende aspecten waar je op dient te letten bij het kopen van een cirkelzaagtafel. Je kunt de tafel kopen met en zonder onderstel. Door een onderstel te gebruiken, kun je de tafel gemakkelijk afstellen op de juiste werkhoogte. Daarnaast is ook het vermogen van de zaag belangrijk. Deze lopen uiteen van ongeveer 800 tot 2000W. Daarvoor geldt dat de kracht van de zaag afhankelijk is van het vermogen waarover deze beschikt. Daarnaast ga je met een hoger vermogen ook beter en professioneler te werk.
Wil je andere materialen zagen? Dan kun je ervoor kiezen om andere zaagbladen te gebruiken. Zo kun je de zaagtafel ook gebruiken voor steen, kunststof of metaal. Wil je de tafel gebruiken om grote balken of planken te zagen? Dan kun je er altijd een verbreding op zetten. Daardoor blijf je gemakkelijk en zonder problemen zagen.

Veilig werken met een zaagtafel doe je zo


Het werken met grote apparaten, zoals een zaagtafel, brengt risico's met zich mee. Zorg er daarom voor dat de tafel altijd op de juiste werkhoogte is ingesteld. Stel vervolgens het blad zo af dat het niet meer dan 6mm boven het materiaal uitkomt. Zorg er ook voor dat je niet met je handen de balken of planken naar de zaag duwt, maar gebruik hier een duwstok voor. Blijf altijd rustig en beheerst werken. Bescherm jezelf tenslotte ook met de juiste werkkleding, zoals een veiligheidsbril.
Sorteren