Schroevendraaier advies

Schroevendraaier advies

Welke soorten schroevendraaiers zijn er?

Schroevendraaiers zijn onmisbaar in elke gereedschapskist. Er zijn verschillende handmatige en elektrische soorten schroevendraaiers verkrijgbaar.

We leggen je hier uit welke schroevendraaier geschikt is voor welke klus, waar je op moet letten bij het kopen van een schroevendraaier en wat de beste sets met schroevendraaiers zijn.

Soorten schroevendraaiers

platkopschroevendraaier
Kruiskopschroevendraaier
inbussleutel
Torx (ster) schroevendraaier
Spanningsmeter schroevendraaier
Ratelschroevendraaier

Pro tips

Uitvoering

De uitvoering is belangrijk. Sommige schroevendraaiers hebben een langer handvat of zijn juist heel klein voor het fijne precisiewerk. Het handvat kan ergonomisch gevormd zijn of bekleed met softgrip.

Ook zijn er schroevendraaiers met een symbool op het handvat, zodat je direct de juiste schroevendraaier pakt.

Los of in sets?

Bedenk van tevoren hoeveel schroevendraaiers je nodig hebt voor je werk. Gebruik je vaak verschillende soorten losse schroevendraaiers, dan is een set meestal voordeliger.Veelgestelde vragen

  • Wat is een spanningsschroevendraaier?

    Met een spanningsschroevendraaier kan er gemeten worden of er spanning staat op een bepaald punt. Dit stuk gereedschap wordt ook wel spanningzoeker genoemd. Duw met je vinger tegen de onderkant om contact te maken met elektrische spanning. Wanneer de punt contact maakt met elektriciteit, licht het lampje op.

  • Wat is een VDE schroevendraaier?

    Een VDE schroevendraaier kan je gebruiken wanneer je met voltages werkt tot maximaal 1000 volt. Het is een keurmerk dat staat voor ‘Verein Deutsche Elektriker’. Het betekent dat je de schroevendraaier door de speciale coating veilig kan gebruiken bij het werken met elektra. Het keurmerk kan je ook vinden om andere gereedschappen. Hier kan je meer lezen over VDE gereedschap.

  • Wat is het voordeel van een schroevendraaier met een magnetische kop?

    Sommige schroevendraaiers hebben een magnetische kop waardoor schroeven bij het in- of uitdraaien niet vallen, maar aan de kop blijven hangen.